Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@20:07:38 GMT

واردات خودرو راه حل معضل خودروهای فرسوده

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۷۶۳۹۵

واردات خودرو راه حل معضل خودروهای فرسوده

بار مشکلات خودروهای فرسوده سال‌هاست که بر دوش دولت سنگینی می‌کند، مشکلاتی از جنس آلودگی هوا یا بالارفتن مصرف سوخت در کشور .

با این حال خروج فرسوده‌ها هیچ گاه مطابق برنامه‌ریزی‌ها پیش نرفته و معضل آن همچنان گریبانگیر بسیاری از کلانشهر‌ها است، اما گذشته از معضلات شهری و مصرف سوخت زیاد فرسوده‌ها برخی از کارشناسان وجود چنین خودروهایی را در برخی مواقع منجی صنایع خودروسازی می‌خوانند؛ به‌طوری‌که بعد از بحران جهانی و به‌دنبال آن ورشکستگی بسیاری از خودروسازان بزرگ دنیا، برخی کشورهای اروپایی و آمریکایی با طرح‌های سنجیده و استفاده از پتانسیل خودروهای فرسوده با یک تیر دو نشان زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشورها با ارائه تسهیلاتی ویژه به دارندگان خودروهای از رده خارج، هم تقاضای خرید خودرو را تحریک کردند و هم از مصائب وجود چنین خودروهایی خلاصی پیدا کردند. با این حال خروج فرسوده‌ها در کشور ما با عدم‌هماهنگی میان دستگاه‌ها و همچنین برنامه‌ریزی مناسب دولتی عجین شده و هیچگاه نیز پیشرفت چشمگیری نداشته است. به گزارش دنیای اقتصاد، بر همین اساس دولت از سال 87 و طبق توسعه حمل‌و‌نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت با هدف خلاصی از معضل فرسوده‌ها تصمیم گرفت وظیفه خود در این زمینه را به گردن وارد‌کنندگان خودرو بیندازد، وظیفه‌ای که هم‌اکنون در زمره ملزومات واردات به حساب می‌آید و دولت نیز از آن بهره کافی می‌برد. به این ترتیب در حالی خروج فرسوده‌ها تا به امروز با واردات خودرو گره خورده که بررسی آماری در این زمینه گویای آن است در هر سال که واردات روند صعودی پیدا کرده خروج فرسوده‌ها نیز به همان نسبت رشد یافته و در سال‌هایی که شاهد افت واردات بودیم خروج فرسوده‌ها نیز با کندی پیش رفته است؛ بنابراین به‌نظر می‌رسد که بار از رده خارج کردن فرسوده‌ها را هم‌اکنون تنها وارد‌کنندگان به دوش می‌کشند این در شرایطی است که با وقفه‌ای در ورود خودرو به کشور، خروج فرسوده‌ها نیز تحت‌تاثیر قرار خواهد گرفت. حال سوالی که مطرح می‌شود این است که با توجه به پیش‌بینی کاهش واردات در سال‌جاری دولت چگونه می‌تواند خروج 400 هزار فرسوده‌ای که برنامه‌ریزی آن را در ابتدای سال انجام داده، عملی کند؟

براساس هدفگذاری صورت گرفته دولت، سالانه باید 350 تا 400 هزار خودرو از رده خارج شوند. در شرایطی دولت چنین هدف‌گذاری کرده که بخش اعظم خروج فرسوده‌ها بر گردن وارد‌کنندگان است بر همین اساس و بنابر دستورالعمل جاری، واردکنندگان برای اسقاط خودروهای فرسوده باید بر مبنای میزان مصرف سوخت خودرویی که قصد واردات آن را دارند، عمل کنند؛ به‌طوری‌که بنابر مصوبه هیات دولت برای شماره‌گذاری خودروهای وارداتی که مصرف سوخت آنها زیر 6 لیتر است باید هزینه اسقاط یک دستگاه خودرو فرسوده، خودروهای 6 تا 10 لیتر هزینه اسقاط 4 دستگاه و خودروهای بالای 10 لیتر هزینه اسقاط 6 دستگاه خودرو فرسوده را پرداخت کنند.

از آنجا که خروج خودروهای فرسوده از خیابان‌های شهر عواید زیادی چون کاهش آلودگی هوا، صرفه‌جویی در مصرف سوخت و از همه مهم‌تر تحریک تقاضا برای خودروهای داخلی را به‌دنبال دارد، اما وابستگی آن به وارداتی که خیلی خوشایند مسوولان صنعتی کشور نیست شاید روی خوشی نداشته باشد؛ بنابراین در عمل آنچه مشاهده می‌شود، بی‌تحرکی دولت در این زمینه است. حال در شرایطی که ستاد مدیریت حمل‌ونقل و مصرف سوخت تلاش دارد میزان خروج خودروهای فرسوده در سال‌جاری را به 400 هزار دستگاه خودرو افزایش دهد این نگرانی وجود دارد که موفقیتی در رسیدن به این عدد طی سال‌جاری صورت نگیرد. دلیل این موضوع نیز نگرانی از افت واردات خودرو به‌دنبال محدودیت در قوانین است. بر همین اساس یک پرسش مطرح می‌شود؛ اینکه در صورت کاهش نقش واردکنندگان خودرو در این زمینه خروج فرسوده‌ها از چه مسیری قابل پیگیری است؟

ارتباط واردات و اسقاط

اسقاط خودرو ارتباط مستقیمی با میزان واردات خودرو دارد؛ به‌طوری‌که به‌دنبال افزایش میزان واردات شاهد سرعت گرفتن اسقاط فرسوده‌ها هستیم. این ارتباط در آمار اسقاط خودروها و واردات به کشور از سال 1393 به بعد شدت بیشتری به خود گرفته است.بنابر مصوبه دولت واردکنندگان خودروهای سواری از سال‌های 90 تا خرداد 93 برای شماره‌گذاری خودروهای وارداتی که مصرف سوخت آنها زیر 6 لیتر بود باید هزینه اسقاط یک دستگاه خودرو فرسوده، برای خودروهایی که مصرف سوخت 6 تا 10 لیتر داشتند هزینه دو دستگاه خودرو و واردات خودروهای بالای 10 لیتر هزینه اسقاط سه دستگاه خودرو فرسوده را به حساب ستاد مصرف سوخت واریز می‌کردند. براساس آمار سال 1390 تعداد 37 هزار و 765 دستگاه خودرو وارد کشور شد که در آن سال تعداد 219 هزار و 494 خودرو نیز از رده خارج شد. با وجود این به‌دنبال افزایش بیش از 5 هزار دستگاهی واردات خودرو در سال 1391 یعنی واردات 45 هزار و 99 دستگاهی تعداد 148 هزار و 377 دستگاه خودرو از رده خارج شد.

آمار واردات در سال 1392 به 78 هزار و 673 دستگاه افزایش یافت، اما آمار اسقاط خودرو به 67 هزار و 335 دستگاه رسید. هرچند بسیاری از کارشناسان کاهش اسقاط خودروها طی این سال‌ها را به تشدید تحریم‌ها و عدم تامین تسهیلات بانکی برای نوسازی ناوگان و سیاست‌های سختگیرانه پلیس در شماره‌گذاری خودروهابه ویژه در خودروهای عمومی (تاکسی و کامیون) می‌دانند، اما برخی اختلاف آمار واردات و خروج فرسوده‌ها را به بروز تخلفاتی درخصوص اخذ پول از وارد‌کنندگان برای عدم صدور گواهی اسقاط خودرو مرتبط می دانند. بر همین اساس نقش واردات خودرو طی این سال‌ها بر اسقاط فرسوده‌ها بسیار کمرنگ بوده است.

با وجود این اما در خرداد 1393 ستاد مدیریت حمل‌و‌نقل و سوخت پیشنهاد افزایش تعداد برگه‌‌های اسقاط خودروهای فرسوده براساس میزان مصرف سوخت خودروهای وارداتی توسط واردکنندگان خودرو را داد که به تصویب هیات دولت نیز رسید و بر این اساس وارد‌کنندگان برای شماره‌گذاری خودروهای وارداتی که مصرف سوخت آنها زیر 6 لیتر است هزینه اسقاط یک دستگاه خودرو فرسوده، خودروهای 6 تا 10 لیتر هزینه اسقاط 4 دستگاه و خودروهای بالای 10 لیتر هزینه اسقاط 6 دستگاه خودرو فرسوده را پرداخت کنند.به‌دنبال همین موضوع نیز هزینه اسقاط هر خودرو سواری فرسوده به دو میلیون و 500 هزار تومان افزایش یافت.

اثر این موضوع بر افزایش اسقاط خودروهای فرسوده به‌خوبی قابل مشاهده است؛ به‌طوری‌که در سال 1393 به‌دنبال واردات 103 هزار و 217 دستگاهی خودروهای سواری به کشور تعداد 336 هزار گواهی اسقاط خودرو صادر شد؛ بنابراین افزایش میزان واردات خودرو موجب رشد سرعت خروج فرسوده‌ها شد. با این حال به‌دنبال کاهش واردات به نصف در سال 1394 یعنی ورود 51 هزار و 161 دستگاه خودرو به کشور 170 هزار گواهی اسقاط صادر شد که این موضوع نشان از اثرگذاری جدی واردات بر میزان اسقاط دارد. حال در شرایطی که گفته می‌شود طی سال 1395 تعداد 75 هزار دستگاه خودرو وارد کشور شده است بار دیگر شاهد افزایش آمار اسقاط خودروهای فرسوده به کشور هستیم. بنا به آمار ستاد مصرف سوخت طی سال گذشته معادل 360 هزار خودرو فرسوده از رده خارج شدند که این موضوع به‌دلیل افزایش واردات خودرو به علاوه خروج 90 هزار دستگاه تاکسی و نوسازی آنها توسط دولت است.

بنابر آمار مشخص است که اسقاط خودروهای فرسوده در شرایط کنونی تنها به دوش واردکنندگان خودرو است؛ موضوعی که فرهاد احتشام‌زاد، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو تاکید دارد و می‌گوید: با توجه به واردات بیش از 70 هزار دستگاهی خودرو طی سال گذشته تعداد 220 هزار دستگاه خودروی فرسوده توسط واردکنندگان اسقاط شده است. احتشام‌زاد با بیان اینکه بودجه ناشی از اسقاط خودروها باید صرف توسعه حمل‌و‌نقل ناوگان عمومی شود که موجب کاهش آلودگی هوا شود، می‌گوید: جالب است که این موضوع موجب ترغیب واردکنندگان به ورود خودروهای کم مصرف‌تر خواهد شد، اما یک پرسش اساسی این است در شرایطی که واردکنندگان به تنهایی بیشترین هزینه را بابت کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا پرداخت می‌کنند پس نقش تولیدکنندگان داخلی که زیر نظر دولت هستند، چه می‌شود؟

نقش دولت

در حالی مسوولان همواره تاکید بسیاری بر کاهش مصرف سوخت و از بین بردن منابع آلوده‌کننده هوا دارند که این روزها بخشی از انتقادات نسبت به عدم خروج به موقع فرسوده‌ها به دولت‌ها وارد می‌شود.به اعتقاد این دسته دولت با ایجاد بازار فروش برای خودروسازان از طریق منابع دولتی و تسهیلات بانکی و همچنین افزایش قدرت خرید مشتریان روند خروج فرسوده‌ها را تسریع بخشد.این موضوع از آن رو اهمیت دارد که عمده خودروهای فرسوده کاربراتوری هستند و به‌طور میانگین مصرف خودروهای کاربراتوری دو برابر خودروهایی است که در حال حاضر وارد بازار می‌شوند از سوی دیگر حدودا 13 هزار خودروی فرسوده کاربراتوری معادل 400 میلیون لیتر به‌طور سالانه مصرف سوخت دارند. همچنین این خودروها 22 برابر خودروهای با استاندارد یورو 2 و 50 برابر خودروهای با استاندارد یورو 4 آلایندگی ایجاد می‌کنند؛ به‌نحوی‌که هر خودروی استاندارد یورو 4 با حجم موتور تقریبی 1600 سی‌سی دارای مصرف 5/ 7 لیتر در 100 کیلومتر است این در حالی است که مصرف سوخت خودروی فرسوده مشابه حداقل 14 لیتر در 100 کیلومتر است. بنابراین با توجه به روند افزایشی انباشت خودروهای فرسوده در کشور، ضرورت نوسازی و بهسازی ناوگان فرسوده با مشارکت دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف دولتی احساس می‌شود.

در این زمینه مهدی نیکدار، رئیس ستاد حمل‌ونقل و مصرف سوخت کشور با تایید اینکه در شرایط کنونی بیشترین اسقاط خودرو توسط واردکنندگان خودرو صورت می‌گیرد که این موضوع نیازمند تغییر روش‌ است، می‌گوید: در صورتی که بخواهیم روند اسقاط خودروهای فرسوده افزایش پیدا کند، این موضوع تنها نباید توسط واردکنندگان خودرو صورت بگیرد، بلکه نهادهای دولتی مرتبط نیز باید در این زمینه نقش کمک‌کننده داشته باشند.

چشم‌انداز خروج فرسوده‌ها

بنابر آمار ستاد مصرف سوخت کشور، در حال حاضر یک میلیون و 300 هزار خودروی سواری فرسوده در کشور وجود دارد؛ به گفته رئیس ستاد مصرف مصرف سوخت از این میزان باید 400 هزار دستگاه در سال 96 خارج شوند و ظرف 3 تا 4 سال آینده نیز تمامی این خودروها از رده خارج شوند.اظهارات نیکدار در شرایطی است که واردکنندگان خودرو خبر از کاهش واردات طی سال‌جاری می‌دهند. موضوعی که به‌دنبال ایجاد محدودیت در واردات خودروهای سواری طی سال گذشته صورت گرفت. براساس دستورالعمل‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت واردات خودروهای سواری توسط شرکت‌های غیرمستقیم و واردکنندگان متفرقه ممنوع اعلام شد. از آنجا که 50 درصد سهم واردات خودرو به شرکت‌های متفرقه تعلق داشت؛ بنابراین پیش‌بینی کاهش جدی در واردات خودرو به کشور صورت می‌گیرد؛ موضوعی که به‌نظر می‌رسد موجب کاهش میزان اسقاط خودروهای سواری به کشور شود.

در این زمینه رئیس ستاد حمل‌و‌نقل و مصرف سوخت می‌گوید اگر واردات کاهش پیدا کند دولت باید برنامه‌جدی برای خروج فرسوده‌ها ارایه کند. مهدی نیکدار با اشاره به برخی از مواد لایحه هوای پاک و اثر چنین سیاست‌هایی بر خروج فرسوده‌ها می‌گوید: آنچه مسلم است اقدامات خوبی در جریان مصوبات لایحه پاک مطرح شده که یکی از مهم‌ترین بخش‌ها محدودیت برای شماره‌گذاری خودروهای فرسوده است که در صورت اجرا بسیاری از مالکان خودروهای فرسوده مجبور به از رده خارج کردن یا جایگزینی خودرویشان هستند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۷۶۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی داخلی خودرو؛ بررسی خودروهای سدان، SUV و اسپرت

طراحی داخلی این خودروها باهم متفاوت بوده و شناخت جزئیات آن برای انتخاب خودرو مناسب سفر و جاده الزامی است. مطالعه این مقاله به شما کمک می‌کند تا با طراحی داخلی انواع کلاس خودرو آشنا شده و بهترین طراحی داخلی خودرو را بشناسید.

کراس اوور؛ خودروهایی مناسب مسیرهای شهری

کراس اوورها پرطرفدارترین نوع خودرو و یکی از جدیدترین انواع کلاس بدنه خودرو بوده و درواقع نمونه‌های بزرگتر هاچ‌بک با ظاهری شبیه به خودروهای شاسی‌بلند هستند. اتومبیل‌های کراس اوور برخلاف شاسی‌بلندها، توانایی آفرود چندانی نداشته و بیشتر مناسب رفت‌وآمد در مسیرهای مسطح شهری و جاده‌های آسفالت هستند. این خودروها ارتفاعی بلندتر از هاچ‌بک‌ها دارند و دید وسیع‌تری را در اختیار راننده و سرنشینان می‌گذارند. مصرف سوخت این خودروها نسبت به ماشین‌های هاچ‌بک بیشتر است.

از نظر طراحی داخلی خودرو، کراس‌اوورها کابین جادارتر، سواری لذت‌بخش‌تر و صندوق عقب بزرگتری نسبت به خودروهای هاچبک‌ دارند. رنو کپچر، هیوندای توسان، کیا اسپورتیج، هیوندای سانتافه و جک S۵ از مهم‌ترین کراس اوورهای موجود در بازار ایران به‌ حساب می‌آیند. جک s5 برخلاف جک j5 جزو خودروهای کراس‌اوور است؛ اما اگر هدف شما خرید یک سدان لیفت‌بک چینی لوکس است، پیشنهاد می‌کنیم خرید اقساطی kmc j7 را در نظر داشته باشید تا علاوه‌بر خرید خودرو با قیمت مناسب، مبلغ نقدی کمتری را نیز پرداخت کنید.

سدان؛ خودروهایی با بیشترین ظرفیت بار

خودروهای چهاردر صندوق‌دار بین مشتریان با نام سدان شناخته می‌شوند. این‌گونه خودروها در سایزهای مختلف و توسط خودروسازان مختلف در سراسر جهان به تولید می‌رسند. مهم‌ترین ویژگی آنها نسبت به ماشین‌های هاچ‌بک، وجود صندوق مجزا در قسمت پشت خودرو است و برعکس انواع هاچ‌بک، شیشه عقب آن‌ها ثابت بوده و در صندوق به‌صورت جداگانه باز و بسته می‌شود.

خودروهای سدان معمولا نسبت به هاچ‌بک‌ها کابینی جادارتر داشته و صندوق عقب آن‌ها از گنجایش بیشتری برخوردار است. از معروف‌ترین خودروهای سدان یا صندوق‌دار در بازار ایران می‌توان به ایکو تارا، سایپا شاهین، هیوندای النترا، ام‌وی‌ام آریزو ۵، هیوندای سوناتا، پژو ۴۰۵، پژو پارس، سمند سورن پلاس و کیا اپتیما اشاره کرد. اگر به خرید خودروهای سدان داخلی علاقه‌مندید، پیشنهاد می‌کنیم شرایط فروش اقساطی دنا تحویل فوری ایران خودرو در سایت سپند خودرو را مشاهده کنید.

هاچ‌بک؛ خودرویی مناسب خانواده‌های کم‌جمعیت

خودروهای هاچ‌بک از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین انواع خودروها در بازار ایران و جهان محسوب می‌شوند که یکی از بهترین طراحی داخلی خودرو را دارند. ویژگی بارز این خودروها، حالت یکپارچه شیشه عقب و در صندوق است که به‌طورمتفاوت از سدان‌ها عمل می‌کنند. علاوه‌بر این، هاچبک‌ها بدون صندوق عقب جدا از کابین طراحی شده‌اند و به علت این ویژگی، فضای داخلی برخی مدل‌های هاچ‌بک کمتر از سایر خودروها است. درحالی‌که صندوق عقب هاچبک‌ها فضای کمتری نسبت به سایر مدل‌ها دارد، اما این نوع خودروها مانند پژو ۲۰۶، پژو ۲۰۷، فولکس‌واگن گلف، تویوتا یاریس هاچ‌بک، شورلت اسپارک، فیات ۵۰۰ و بی‌ام‌و سری ۱ بسیار محبوب هستند.

اسپرت؛ سریع‌ترین و زیباترین خودروهای شهری

خودروهای کلاس اسپرت بیشترین توانایی فنی و دینامیکی را با بهترین طراحی های داخلی خودرو ترکیب کرده‌اند. شاسی دقیق و پیچیده آنها وزن اتاق و موتور را به‌راحتی تحمل می‌کنند. ارتفاع کم‌ این خودروها، مقاومت آنها در برابر جریان هوا را کاهش می‌دهد. بااین‌حال، برخی از خودروهای این کلاس فضایی برای حمل بار ندارند. خودروهای این کلاس ابعاد بزرگتری نسبت به ماشین‌های کوپه دارند و فضای بیشتری را برای سرنشینان فراهم می‌کنند. خودروهای اسپرت به‌هیچ‌وجه برای مسافت‌های طولانی و مسیرهای جاده‌ای مناسب نیستند؛ زیرا در این خودروها راحتی، آرامش و فضای کمی برای سرنشینان وجود دارد. پورشه ٩١١ و آئودی R٨ ازجمله نمونه‌های خودرو اسپرت هستند.

شاسی بلند یا SUV؛ بهترین خودرو برای سفرهای شهری و بین‌شهری

خودروهای شاسی از جمله محبوب‌ترین خودروهای حال حاضر بازار خودرو ایران هستند که ظاهری تقریبا مشابه با کراس اوورها داشته اما ابعادی بزرگ‌تر دارند. این‌گونه شاسی‌بلندهای آفرودی، دو دیفرانسیله هستند و ابعاد بزرگ و ارتفاع زیادی از سطح زمین دارند؛ قدرت و گشتاور و مصرف سوخت این خودروها نیز بالا است. همچنین، قدرت موتور در خودروهای شاسی بلند بیشتر از خودروهای کراس اوور است. گنجایش بیشتر کابین و محفظه بزرگ‌تر صندوق بار نیز از سایر تفاوت‌های بین کراس اوورها و شاسی بلندها محسوب می‌شوند. خودروهای شاسی بلند ۵ تا ۸ صندلی داشته و سواری با آن نرم و راحت است. از مهم‌ترین و معروف‌ترین نمونه‌های این کلاس می‌توان به تویوتا لندکروزر، لندروور دیسکاوری، لینکلن نویگیتور و تویوتا پرادو اشاره کرد.

کوپه؛ زیباترین خودروهای خارجی موجود در بازار

خودروهای کوپه‌ پس از سدان، محبوب‌ترین خودروها محسوب می‌شوند و مجهز به یکی از بهترین طراحی داخلی خودرو هستند. این خودروها دو در، صندوق عقب و دو ردیف صندلی دارند و ابعاد آن‌ها کوچک‌تر از خودروهای سدان است. اغلب کوپه‌ها با چهار صندلی عرضه می‌شوند، اما فقط برای دو سرنشین بالغ جا دارند؛ زیرا فضای ردیف صندلی عقب کوپه‌ها محدود است و برای مسافت‌های طولانی مشکل‌ساز است. خودروهای کوپه معمولا برخی آپشن‌های مهم خودروهای اسپرت را نیز دارند. به‌عنوان مثال، مدل کوپه سدان BMW E٣٦ مانور حرکتی بالایی دارد. این خودروها به‌عنوان خودروهای شخصی با یک یا دو سرنشین استفاده می‌شوند، زیرا مانند سدان‌ها برای حمل چهار سرنشین مناسب نیستند. تاکنون هیچ خودرو ایرانی در مدل کوپه تولید نشده است.

سدان و کراس‌اوور؛ محبوب‌ترین کلاس‌های خودرو در ایران

کراس‌اوور و سدان بهترین طراحی داخلی خودرو را داشته و جزو محبوب‌ترین کلاس‌های خودرو در ایران شناخته می‌شوند. خودروهای کوپه با اینکه جزو محبوب‌ترین کلاس‌های خودرو در جهان هستند، به‌ دلیل تولید و مونتاژ نشدن در ایران، تعداد بالایی ندارند. در نهایت باید بگوییم که انتخاب یک ماشین با بهترین طراحی داخلی خودرو بستگی به علاقه و نیاز مصرف‌کننده دارد. برخی افراد زیبایی خودرو برایشان مهم‌ است، درحالی‌که برخی دیگر به جادار بودن و استحکام خودرو بیشتر از زیبایی ظاهری آن اهمیت می‌دهند. پیشنهاد می‌کنیم کلاس خودرو موردنظرتان را پس از بررسی دقیق مشخصات و ویژگی‌های آن انتخاب کنید تا نیازی به تعویض مداوم اتومبیل نداشته باشید.

دیگر خبرها

  • سلاجقه: مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی صادر می‌شود
  • عرضه نقدی ریسپکت ۲ در طرح جایگزینی خودروهای فرسوده
  • طراحی داخلی خودرو؛ بررسی خودروهای سدان، SUV و اسپرت
  • شماره‌گذاریایکس ۵۵ پرو تا اطلاع ثانوی متوقف شد
  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده + جزئیات
  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده +جدول
  • اتکا صرف به خودروهای بنزین عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • واردات خودرو باید شتاب پیدا کند!
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین