Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@17:22:04 GMT

مقررات جديد گمرک ايران درباره خودرو

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۶۵۳۵۰

خبرگزاري آريا - گمرک ايران، مقررات به روز شده درباره واردات خودروهاي سواري را اعلام و تصريح کرد: واردات خودروهاي سواري بالاي 2500 سي سي، همچنان ممنوع است.
به گزارش سرويس اقتصادي جام نيـوز، ارزش خودرو شامل قيمت خريد در کشور مبدا (FOB) بعلاوه بيمه و کرايه حمل است که اصطلاحا سيف(Cif) گفته مي شود. اين در حالي است که ارزش گمرکي تمامي خودروهاي قابل ورود با هدف دسترسي آزاد به اطلاعات در سامانه آنلاين ارزش گمرک الکترونيک قابل دسترسي است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزش گمرکي خودرو هاي وارداتي بر اساس قيمت صادراتي کارخانه و با مقايسه قيمت هاي جهاني در کميته تبصره 6 قانون خودرو بصورت ساليانه تعيين مي شود. کرايه حمل از مبدأ کشورهاي حوزه خليج‌فارس به مقصد بندرعباس به طور متوسط هر خودرو سواري بين 500 تا 750 دلار است.
به طور کلي خودروي سواري کمتر از 1500 سي‌سي در رديف تعرفه‌اي جداگانه در جدول مقررات صادرات و واردات طبقه‌بندي مي‌شود و واردات اين خودروها مشمول 40 درصد حقوق و عوارض گمرکي است.
واردات خودروهاي سواري بين 1500 تا 2000 سي‌سي در رديف تعرفه‌ ديگري طبقه‌بندي شده و مشمول 40 درصد حقوق و عوارض گمرکي است.
خودروهاي سواري از 2000 تا 2500 سي‌سي هم در رديف تعرفه‌اي مجزا طبقه‌بندي و مشمول 55 درصد حقوق و عوارض گمرکي است.
حقوق ورودي خودروهاي هيبريدي پنج درصد ارزش گمرکي است.
واردات خودرو مشمول 9 درصد ماليات بر ارزش افزوده ( از جمع ارزش گمرکي بعلاوه حقوق ورودي) است.
4 درصد ماليات علي‌الحساب ( از جمع ارزش گمرکي بعلاوه حقوق ورودي) و عوارض هلال‌احمر معادل 1٪ حقوق ورودي هم دريافت مي شود.
پنج 5 درصد از ارزش فوب به عنوان عوارض خاص واردات خودرو دريافت مي شود.
هزينه استاندارد معادل 8 در هزار ارزش cif است.
گواهي اسقاط خودرو جهت پلاک هر خودروي ترخيص شده:
- مصرف کمتر از 5 ليتر در 100 کيلومتر چرخه ترکيبي نياز به اسقاط خودروي فرسوده ندارد.
- با مصرف 5 ليتر و بين 5 تا 6 ليتر در 100 کيلومتر 2 دستگاه خودروي فرسوده
- با مصرف 6 ليتر و بين 6 تا 7 ليتر در 100 کيلومتر 4 دستگاه خودروي فرسوده
- با مصرف 7 ليتر و بين 7 تا 8 ليتر در 100 کيلومتر 6 دستگاه خودروي فرسوده
- با مصرف 8 ليتر و بيشتر در 100 کيلومتر 8 دستگاه خودروي فرسوده
گمرک ايران همچنين اعلام کرده است : ده (10) درصد از ارزش گمرکي خودروهاي بنزين سوز طبق سند ترخيص جهت شماره گذاري (عوارض راهنمايي و رانندگي) و سه درصد ارزش گمرکي در هنگام شماره‌گذاري هزينه نقل و انتقال دارايي دريافت مي شود.
عوارض شهرداري به هنگام پلاک بسته به نوع خودرو از 300 تا 700 هزار تومان است.
واردات خودروهاي سواري بالاي 2500 سي سي همچنان ممنوع است.
بر اساس ماده 78 قانون امور گمرکي امکان ورود موقت خودروهاي بالاي 2500 سي سي صرفا براي مسافران غير مقيم ايران و ايرانيان مقيم خارج از کشور برأي استفاده شخصي افراد مذکور وجود دارد .
واردات تمام خودروها در گام اول نياز به مجوز ثبت سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد.
قبل از اخذ مجوز واردات، تهيه مجوز هاي چهار گانه نمايندگي از اصناف، مجوز استاندارد، بهينه سازي سوخت و محيط زيست الزامي است که معمولا نمايندگي ها اقدام به اين کار مي کنند.
عمر خودروهاي وارداتي از زمان ساخت آن نبايد بيش از يکسال گذشته باشد .
خودروهاي وارداتي بايد استاندارد هاي لازم را جهت ورود داشته باشند از جمله انطباق شماره شاسي، نوع و تيپ موتور.
دو گروه از پرداخت سود بازرگاني واردات خودرو معاف هستند که اين معافيت ها شامل معافيت از پرداخت سود بازرگاني معادل سيصد ميليون ريال - 300000000ريال براي مجوزهاي جانبازان و همچنين معافيت از سود بازرگاني معادل 300000000 ريال براي مجوزهاي معلولين بهزيستي مي شود.
ايکس ري هاي کاميوني گمرک به 31 دستگاه افزايش مي يابد
گمرک ايران جزئيات افزايش 150 درصدي تجهيزات کنترلي پيشرفته در گمرکات را در سالجاري اعلام کرد.
ايکس ري هاي کاميوني گمرک در ماه هاي آينده به 31 دستگاه افزايش خواهد يافت.
ايکس ري هاي کاميوني گمرک در سال 1392 برابر 5 دستگاه بود که تا پايان سال 1395 با رشدي 140 درصدي به 12 دستگاه افزايش يافت.
اين افزايش تصاعدي از سال 1392 تا 1395 با خريد تعداد 7 دستگاه ايکس ري از محل منابع داخلي گمرک و استقرار در گمرکات کشور حاصل شد.
ماه هاي آينده 19 دستگاه ايکس ري کاميوني به تجهيزات کنترلي پيشرفته در گمرک اضافه مي شود که تعدادي از اين دستگاه ها خريداري و در حال نصب است.
گمرک ايران در باره جزئيات تجهيز گمرکات به ايکس ري هاي کاميوني اعلام کرد: 2 دستگاه ايکس ري کاميوني بسيار پيشرفته و پرسرعت از طريق مناقصه بين المللي امسال خريداري شده که يکي از آنها اواخر بهار امسال و ديگري شهريورماه در گمرک شهيد رجايي بندرعباس تخليه و در همان گمرک در حال نصب است.
يک دستگاه ايکس ري کاميوني نيز از طريق مناقصه جهت استقرار در گمرکات خراسان رضوي از محل 50 درصد اعتبارات استاني و 50 درصد اعتبارات گمرک ايران خريداري شده و در حال ساخت است.
قرارداد ساخت و خريد 5 دستگاه ايکس ري کاميوني نيز با وزارت دفاع با هدف بهره گيري از توانمندي ها و توليدات داخلي در ماههاي گذشته منعقد شده که مدت اين قرارداد 10 ماه است و از محل توليدات وزارت دفاع در گمرکات بازرگان به تعداد 2 دستگاه و شلمچه، نوردوز و گلستان نيز هر يک به تعداد يک دستگاه نصب خواهد شد که بر اساس آخرين اقدامات، زمين گمرک بازرگان جهت نصب اولين ايکس ري توليدي وزارت دفاع تحويل نمايندگان وزارت دفاع شده است.
گمرک ايران در اقدامي ديگر براي استفاده از توانمندي هاي بخش خصوصي جهت ساخت ايکس ري هاي پيشرفته کاميوني فراخواني را منتشر کرده که شرکت هاي واجد شرايط انتخاب شده اند و مراحل نهايي انعقاد قرارداد با اين شرکت ها انجام شده و براي اولين شرکت انتخاب شده، گمرک ميلک جهت نصب مشخص شده است.
توافق با سازمان انرژي اتمي جهت توليد يک دستگاه ايکس ري کاميوني پيشرفته در مرحله اول، از ديگر اقدام هاي گمرک در اين خصوص است. تفاهم نامه توليد آن نيز پيش از اين امضا و عملياتي شده است.
قرار است با توجه به توانمندي هاي دانشمندان سازمان انرژي اتمي در توليد ايکس ري هاي پيشرفته در ماه هاي آينده سفارشات بيشتري به اين سازمان داده شود .
همچنين توافق با سازمان راهداري جهت خريد 2 دستگاه ايکس ري کاميوني و توافق با منطقه آزاد اروند جهت تحويل يک دستگاه ديگر، از ديگر اقدامات گمرک در اين خصوص است.
در اقدامي ديگر مقرر شده که کشور ژاپن هم منابع مالي خريد 2 دستگاه ايکس ري پيشرفته کاميوني را در چارچوب کمک و همکاري هاي مشترک با جمهوري اسلامي ايران بر اساس برجام در اختيار گمرک ايران قرار دهد . تفاهم نامه کمک هاي مالي کشور ژاپن براي خريد 2 دستگاه ايکس ري پيشرفته في ما بين معاونت توسعه مديريت و منابع گمرک ايران و طرف ژاپني منعقد شده تا تسهيلات خريد 2 دستگاه ايکس ري کاميوني را در اختيار گمرک ايران قرار دهند . بر اساس آخرين اقدامات در اين خصوص تفاهم نامه مالي با شرکت طرف ژاپني و معاونت ياد شده صورت پذيرفته و جذب تسهيلات مربوطه در حال انجام است.
خبرگزاري صدا و سيما
110

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۶۵۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود

ناسا در «ماموریت تصویربرداری و طیف سنجی اشعه ایکس»، یک دستگاه تصویربرداری را مورد استفاده قرار می‌دهد که حسگر تصویر آن ۳۶ پیکسل است.

به گزارش ایسنا، ناسا قصد دارد ادامه اکتشافات فضایی را با رویه متفاوتی انجام دهد.

به نقل از تک کرانچ، «تلسکوپ فضایی جیمز وب» با عکس‌های ۱۲۲ مگاپیکسلی خود که عمدتا در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین گرفته می‌شوند، پیشرفت‌هایی را در ستاره‌شناسی ایجاد می‌کند. عکس‌های جیمز وب چشمگیر هستند. با وجود این، ناسا اکنون رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته است و قصد دارد علم فضایی پیشگامانه را با ۳۶ پیکسل انجام دهد. این یک اشتباه تایپی نیست؛ ناسا می‌خواهد با ۳۶ پیکسل کار کند، نه ۳۶ مگاپیکسل.

«ماموریت تصویربرداری و طیف سنجی اشعه ایکس»(XRISM)، همکاری بین ناسا و «آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن»(JAXA) است. ماهواره این ماموریت، سپتامبر گذشته به مدار زمین پرتاب شد و از آن زمان تاکنون در حال جست‌وجوی کیهان بوده است تا به برخی از پیچیده‌ترین پرسش‌های علم پاسخ دهد. دستگاه تصویربرداری ماموریت که «ریسالو»(Resolve) نام دارد، دارای حسگر تصویر ۳۶ پیکسلی است.

«برایان ویلیامز»(Brian Williams) دانشمند پروژه XRISM در «مرکز پروازهای فضایی گادرد» ناسا گفت: ریسالو چیزی بیش از یک دوربین است. آشکارساز این دستگاه، دمای هر پرتو ایکس را که به آن برخورد می‌کند، اندازه می‌گیرد. ما ریسالو را طیف‌سنج میکروکالری‌متر می‌نامیم زیرا هر یک از ۳۶ پیکسل آن، مقادیر بسیار کمی را از گرمای ارسالی توسط هر پرتو ایکس دریافتی اندازه‌گیری می‌کنند و به ما امکان می‌دهند تا اثر شیمیایی عناصر تشکیل‌دهنده منابع را با جزئیات بی‌سابقه ببینیم.

ریسالو که به آرایه‌ای از پیکسل‌های خارق‌العاده مجهز است، می‌تواند پرتوهای ایکس نرم را تشخیص دهد که دارای انرژی تقریبا ۵۰۰۰ برابر بیشتر از طول موج‌های نور مرئی هستند. تمرکز اصلی این دستگاه بر کاوش در داغ‌ترین مناطق کیهانی، بزرگ‌ترین ساختارها و پرجرم‌ترین اجرام آسمانی مانند سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم است. به رغم تعداد محدود پیکسل‌ها، هر پیکسل در ریسالو قابل توجه است و می‌تواند یک طیف غنی را از داده‌های بصری تولید کند که محدوده انرژی بین ۴۰۰ تا ۱۲ هزار الکترون ولت را در بر می‌گیرد.

ناسا می‌گوید، این دستگاه می‌تواند حرکت عناصر را درک کند و یک چشم‌انداز سه‌بعدی را ارائه دهد. گازی که به سمت ما حرکت می‌کند، انرژی را کمی بالاتر از حد معمول انتشار می‌دهد. این در حالی است که گاز در حال دور شدن، انرژی را کمی کمتر ساطع می‌کند.

این قابلیت، روزنه‌های جدیدی را برای اکتشافات علمی باز می‌کند. به عنوان مثال، دانشمندان را قادر می‌سازد تا جریان گاز داغ را در خوشه‌های کهکشانی درک کنند و حرکت عناصر گوناگون را در بقایای انفجارهای ابرنواختر به دقت مورد بررسی قرار دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شماره‌ گذاری ایکس ۵۵ پرو متوقف شد/علت: نقص فنی
  • شماره‌گذاری خودروی ایکس ۵۵ پرو متوقف شد
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالاهای اظهارشده در گمرک خسروی
  • ورود دادستانی برای تعیین تکلیف ۳۳۰۰ خودرو خارجی معطل در گمرک شهید باهنر
  • شرایط جدید فروش و پیش فروش ۱۰ محصول سایپا
  • شرایط جدید فروش و پیش فروش ۱۰ محصول سایپا اعلام شد+ جدول
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟