Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، سعید ایوب‌زاده گفت: جمع‌آوری خودروهای فرسوده از سال ٩٣ به بعد منوط به درخواست واردکنندگان خودرواست. به ازای هر خودرویی که به کشور وارد می‌شود چهار خودرو باید از رده خارج شوند. این در حالی است که در سال واردات زیادی نداریم به‌ویژه در بازه زمانی کنونی که چهار ماه است ثبت سفارشات خودرو بسته و واردات خودرو به صفر رسیده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی عملا خودروی فرسوده‌ای از رده خارج نمی‌شود. گلایه ما از دولت این است که چرا قانون مصوب سال ٨۶ که خودروسازهای داخلی را ملزم به اسقاط خودروهای تولیدی خود به میزان ٣٠درصد تولید سالیانه کرده است، اجرا نمی‌شود.
وی با اشاره به قانون مصوب سال ٨۶، می‌گوید: این قانون که تا قبل از سال ٩٣ اجرا می‌شد هم تولیدات داخلی و هم واردات را در نظر می‌گرفت. ولی از سال ٩٣ به بعد متأسفانه این اتفاق نیفتاده و به همین دلیل حجم خودروی فرسوده در کشور زیاد شده‌است. ٧٠درصد آلودگی هوا در کلان‌شهرهایی مثل تهران، مشهد و اصفهان مربوط به خودروهای فرسوده است.
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، نیز با اشاره به ماده ٩ قانون هوای پاک می‌گوید: مصوبه قانونی مرداد ١٣٩۶ وزارت کشور را مکلف کرده‌است که با همکاری وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهری با اولویت شهرهای بالای ٢٠٠ هزار نفرکه مشمول مشهد نیز می‌شود را ظرف مدت پنج سال از محل درآمدهای همین قانون از طریق کمک بلاعوض یارانه تسهیلات یا صفر کردن سود بازرگانی واردات خودروهای برقی بنزینی یا بنزینی هیبریدی و خودروهای الکتریکی و موتور سیکلت‌های برقی به انجام برساند.
محمد عرفانی افزود: با این وجود شاهد هستیم که نه تنها این اتفاق نیفتاده که تعرفه بازرگانی واردات خودروهای هیبریدی هم افزایش پیدا کرده‌است. ماده ٩ قانون هوای پاک و ابلاغیه جدید با هم متضاد هستند. وی تعیین سن فرسودگی و بیمه انواع وسایل نقلیه موتوری را براساس آیین‌نامه‌ای، می‌داند که باید حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ قانون جدید هوای پاک با پیشنهاد مشترک سازمان و وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران به تصویب هیئت وزیران برسد و تا وقتی که آیین‌نامه هم ابلاغ نشود، نمی‌توانیم آمار دقیقی از تعداد خودروهای فرسوده کشور بدهیم.

900

آلودگی هوا اصفهان مشهد

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۵۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتکا صرف به خودروهای بنزین عاملی در بروز ناترازی بنزین

حسن کریمی سنجری کارشناس خودرو و مدیر پروژه خودروهای برقی وزارت صنعت معدن و تجارت در گفت وگو با خبرنگارمهر، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور و نقش خودروهای داخلی در بروز این مسئله گفت: تقریباً ۱۰۰ درصد خودروهایی که استفاده می‌کنیم خودروهای فسیل سوز هستند و ما جز کشورهایی هستیم که توسعه خودروهای سبز و استفاده کننده از سوخت غیر فسیلی خیلی کم در کشور ما اتفاق افتاده است.

وی در ادامه بیان کرد: مثلاً خودروهای برقی خیلی کم در کشور ما توسعه پیدا کرده است ولی در کشوری مثل چین ۱۰۰ درصد ناوگان حمل و نقل شهری مثل اتوبوس‌ها برقی هستند و از این منظر آنها توسعه یافتگی ۱۰۰ درصد را دارند ولی در کشور ما این اتفاق رخ نداده است.

کریمی سنجری ادامه داد: مسئله دیگری که داریم این است که ما خودروی فرسوده زیاد داریم. مصرف بنزین خودروی‌های فرسوده بیشتر از یک خودروی غیر فرسوده است. علاوه بر این خودروهای غیر فرسوده تکنولوژی قدیمی دارند و خودروهای جدید یک تحول در تکنولوژی موتورشان اتفاق افتاده است با اینکه ما فاصله‌ای زیاد با دنیا از حیث تکنولوژی موتور داریم با همین نگاه در مقایسه با خودروهای فعلی خودروهای فرسوده ما مصرف بالایی دارند.

وی در ادامه بیان کرد: نکته بعدی تأثیر گذار در ناترازی بنزین این است که قیمت سوخت در کشور نا خیلی پایین است بر اساس اعلام شرکت پخش و پالایش ۲۵ هزار تومان قیمت تمام شده بنزین است در حالی که بنزین را چیزی بین هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار تومان به مردم تحویل می‌دهیم و خیلی انگیزه‌ای برای صرفه جویی در سوخت برای مردم وجود ندارد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه نفوذ کم خودروهای سبز، وجود خودروهای فرسوده و میانگین مصرف بالای سوخت در خودروهای موجود در کشور و قیمت پایین بنزین باعث شده که خیلی انگیزه‌ای برای مدیریت مصرف بر بنزین در کشور وجود نداشته باشد.

این کارشناس خودرو ادامه داد: راه کار غلبه بر این ناترازی این است که دو اقدام مهم انجام دهیم ابتدا اینکه خودروهای برقی در کشور به عنوان یک موضوع مهم مورد توجه سیاست گذاران به ویژه وزارت نفت و وزارت نیرو قرار بگیرد و کمک کنند که خودروهای برقی در کشور توسعه پیدا کنند اما از مسیر درست آن یعنی زیر ساخت آن فراهم شود و ارگانی که جز وظایف آن باشد اقدام به واردات خودروی برقی کند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر شرکت‌های خودروساز باید اقدام به واردات این خودروهای برقی کنند و آنها را جایگزین خودروهای فسیلی کنند و هدف گذاری کنیم که در ۵ سال آینده ناوگان حمل و نقل شهری با کمک وزارت نیرو، وزارت نفت و صنعت خودروسازی برقی کنیم.

کد خبر 6100069 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده + جزئیات
  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده +جدول
  • اتکا صرف به خودروهای بنزین عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • کیفیت هوای تهران امروز چگونه است؟
  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای اصفهان ناسالم است/ کاشان در وضعیت قرمز آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین