Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری با موضوع آلودگی هوا اظهار کرد: آلاینده ازون یک آلاینده ثانویه است که تحت تأثیر دما افزایش می‌یابد.

تجریشی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم باید در زمینه افزایش غلظت آلاینده ازون ورود کند، افزود: از این وزارتخانه درخواست کرده‌ایم برای اقدامات و توصیه‌های لازم در زمینه افزایش غلظت آلاینده ازن گزارشات خود را ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در ایران از سالهای گذشته به منظور کنترل آلاینده‌های ازن سیاست‌هایی را وضع کرده‌اند اما برای اجرای آن نقایصی وجود دارد.

او با اشاره به اینکه برخی از مصوبات قانون کاهش آلودگی هوا اجرا نشده است، ادامه داد: در سال 93 در هیئت دولت نصب فیلتر دوده بر روی وسایل نقلیه مصوباتی تصویب شده بود که سال گذشته این ردیف بودجه در شورای شهر تهران حذف شد.

تجریشی گفت: در مهر ماه سال گذشته سازمان محیط زیست دلایل خود را در مورد کارایی فیلتر دوده در کاهش آلودگی ناشی از دیزل‌ها به صورت مکتوب به شورای شهر ارسال کرده بود که قرار بود شورای شهر دلایل مخالفت خود را با اجرای این مصوبه به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال کند که هرگز چنین اتفاقی نیفتاد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه عوارض و مالیات‌های زیست محیطی هر ساله باید توسط صنایع مختلف پرداخت شود، گفت: هر ساله از صنایع مختلف کشور عوارض و آلودگی دریافت می‌شود که در برخی از شهرها این عوارض به دلایل شرایط‌شان بالاتر است به عنوان مثال در بندر ماهشهر 160 میلیارد تومان و در عسلویه 400 میلیارد تومان عوارض آلایندگی از صنایع گرفته می‌شود که این مبالغ هرگز در حوزه محیط زیستی هزینه نشده است.

او با انتقاد بر اینکه عوارض آلایندگی باید در حوزه محیط زیست هزینه شود، افزود: مبالغ عوارض آلایندگی برای پرداخت دستمزد پرسنل شهرداریها و آسفالت خیابان‌ها استفاده می‌شود که پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست این است که مبالغ دریافتی از صنایع آلاینده باید برای رفع آلودگی صنایع یا برای خروج خودروها و موتور سیکلت‌های فرسوده شهرها هزینه شود.

تجریشی با اشاره به اینکه نوسازی خودروهای فرسوده در کشور ما با نوسازی خودروهای وارداتی گره خورده است، تصریح کرد: واردات خودروهای هیبریدی به کشور ممنوع شده است که بر همین اساس اسقاط خودروها نیز به تعطیلی کشیده شده که ما انتظار داریم در شرایط فعلی دستگاه‌های اجرایی اقدامات لازم برای افزایش تقاضا برای برگه اسقاط انجام دهند همچنین می‌توانیم از برگه‌های اسقاط در بخش‌های مختلف از جمله دریافت عوارض از صنایع آلاینده، خرید فروش لوازم یدکی خودروها استفاده کرد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تعدادی از موتور سیکلت‌ سازان برای شماره گذاری مجدد موتورهای کاربراتوری خود درخواست داده‌اند، افزود: با وجود مصوبه سال 95 مبنی بر ممنوعیت تولید و شماره‌گذاری موتور سیکلت‌های کاربراتوری تعدادی از شرکت‌های موتور سیکلت ساز برای 12 هزار موتور سیکلت کاربراتوری درخواست شماره‌گذاری کرده‌اند.

او با انتقاد بر اینکه عده‌‌ای به بهانه اشتغال درخواست‌‌های این چنینی می‌کنند که این مخالف سلامت مردم و قوانین است، گفت: متأسفانه بستر برای چنین درخواست‌هایی آماده است و از نظر ما تنها با آگاهی مردم می‌توانیم این بسترها و درخواست‌‌ها را از بین ببریم.

تجریشی با اشاره به اینکه در تهران حدود 5 میلیون موتور سیکلت رسوبی وجود دارد، گفت: با وجود جلسات متعددی که با ستاد اجرایی امام  (ره) داشته‌ایم تا کنون نتوانسته‌ایم در زمینه اسقاط موتور سیکلت‌های رسوبی به توافق برسیم که متأسفانه این موتور سیکلت‌ها با گذاشتن مزایده مجدداً وارد چرخه مصرف می‌شوند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: طرح کهاف از سال 70 مصوب شده بود که هنوز بعد از گذشت 20 سال این طرح اجرایی نشده است، این در حالی است که طرح کهاف می‌تواند در کاهش آلاینده ازن نقش بسزایی داشته باشد.

او با بیان اینکه وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست نظارت و پایش است، افزود: عملکرد دستگاه‌های مختلف در حوزه آلودگی هوا به حوزه ریاست جمهوری ارائه داده می‌شود که ما از این طریق می‌توانیم نسبت به این عملکرد‌ها انتقاد یا پیشنهادی ارائه دهیم که متأسفانه برخی دستگاه‌ها مانند دیوان محاسبات و سازمان بازرسی که می‌توانند اهرم‌های نظارتی در این زمینه باشند نتوانسته‌اند کارگشای کاهش آلودگی هوا باشند.

تجریشی با اشاره به اینکه خودروسازان داخلی تا کنون نتوانسته‌اند در حوزه نوسازی خودروهای فرسوده به خوبی عمل کنند، گفت: از سال 94 تا 96 حدود 70 هزار تاکسی نوسازی شد اما پس از آن تنها 200 دستگاه خودرو نوسازی شده است که در نتیجه خودرو سازی داخلی نتوانسته‌اند پاسخگوی نیاز تاکسی‌های فرسوده کشور باشند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: همچنین بانکها در حوزه اسقاط خودروهای فرسوده باید ورود کنند به صورتیکه در اردیبهشت ماه سال جاری قیمت تاکسی‌ها به یک باره با 9 میلیون تومان افزایش روبرو شد که همین موضوع منجر به شکست پروژه نوسازی تاکسی‌های فرسوده شد.

او ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست نامه‌نگاری‌هایی با معاون اول رئیس جمهور در زمینه نوسازی تاکسی‌های فرسوده انجام داده است که اجازه ورود خودروهای هیبریدی برای استفاده در تاکسیرانی داده شود که این موضوع حتی به شورای عالی محیط زیست نیست ارجاع داده شد اما سازمان برنامه و بودجه  با آن مخالفت کرد.

تجریشی تأکید کرد: دولت می‌تواند برای ورود خودروهای هیبریدی از بخش‌های خصوصی نیز استفاده کند اما متأسفانه اشتیاق چندانی برای اجرای این طرح ندارد، در حالی که می‌توانیم با ارائه بسته‌های حمایتی به تولیدکنندگان و واردکنندگان خودروهای هیبریدی موضوع خودروهای فرسوده را تا حدی حل کنیم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: در ایران متوسط مصرف سوخت خودروها 8 تا 10 لیتر است که در کشورهای اروپایی این رقم زیر 5 لیتر است، بنابراین میزان مصرف بنزین در ایران نسبت به کشورهای اروپایی دوبرابر است که این نشان می‌دهد خودروساز‌های ایرانی در حوزه اقتصاد و سلامت مردم دستاوردهای مناسبی نداشتند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست اخبار اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۷۵۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • ملاقات مردمی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با هدف رسیدگی به مشکلات
  • ملاقات مردمی رییس سازمان حفاظت محیط زیست با هدف رسیدگی به مشکلات
  • اصفهان قطب مدیریت پسماند در کشور است
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به منطقه آزاد قشم رسید
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد